O nama

Društvo istraživača podmorja MARE DALMATICUM je osnovano 2017. godine u Zadru sa ciljem okupljanja istraživača i ljubitelja podmorja koji će svojim radom, zalaganjem, stručnim znanjima i  aktivnostima pridonijeti zaštiti i očuvanju podmorja, te da ukaže zajednici na potrebu zaštite našeg mora. Cilj nam je probuditi svijest građana i upoznati ih sa potencijalnim problemima u podmorju ali i informirati ih o novim otkrićima.

Društvo u svojim redovima okuplja iskusne i profesionalne ronioce, magistre podvodnih znanosti te druge stručne i svestrane pojedince kojima je cilj da organiziranjem i provođenjem raznih projekata zaštite podmorje Republike Hrvatske i učine ga ljepšim.

Ciljevi društva

  • Poticanje zaštite i očuvanja mora i podmorja
  • Organiziranje i provođenje zaštite morskih habitata, podvodnih lokacija od posebnog značaja i podmorja općenito
  • Poticanje aktivnosti praćenja stanja i dokumentiranja podvodnih lokaliteta
  • Doprinijeti razvoju etike, morala i humanosti vezanih uz ponašanje čovjeka prema moru i podmorju te poticanje na preventivnu i trajnu zaštitu kulturne baštine u podmorju

Naše iskustvo

Ronjenje - 20 godina
Hidroarheološka istraživanja - 12 godina
Podvodna fotografija - 10 godina
Biologija mora – 15 godina
Podvodno video snimanje - 5 godina

Naše Vrijednosti

Dugogodišnje iskustvo i znanje iz područja podvodnih znanosti

Stručan tim pojedinaca koji svojim aktivnim radom sudjeluje u očuvanju podmorja

Članovi tima su magistri podvodnih znanosti koji sudjeluju na brojnim znanstvenim i stručnim projektima vezanim za istraživanje podmorja

Iskusan i dobro uvježban ronilački tim

Sponzori i partneri

Pridruži se!

Ukoliko želite postati dio tima ili biste htjeli pomoći Društvu u provođenju projekata molimo da nas kontaktirate putem emaila.